joi, 19 iunie 2014

TRANSGENDERISMUL – O NOUA MALADIE OCCIDENTALA

ALIANTA FAMILIILOR DIN ROMANIA
Str. Zmeica nr. 12, sector 4, Bucuresti
Tel. 0745.783.125 Fax 0318.153.082
www.alianta-familiilor.ro
19 mai 2014
 
TRANSGENDERISMUL – O NOUA MALADIE OCCIDENTALA
O manie bizara bantuie prin lumea occidentala – mania transgenderismului, un flagel devenit popular la occidentali, dar care se indreapta si spre noi. Maladia aceasta aparuta peste noapte se extinde cu o repeziciune uimitoare. Uitati notiunea de “orientare sexuala” aparuta acum citeva decenii, care ne-a asaltat si inca ne asalteaza, la nivel social, legislativ, de etica, teologie, sociologie, si altele. Uitati miscarea pentru “drepturi” ale “minoritatilor sexuale”. Notiunile acestea incep sa rugineasca si sa devina demodate. “Orientarea sexuala”, o frontiera odata “noua” in revolutia sexuala, cedeaza locul unei frontiere noi, aceea a transgenderismului. Vocabularul specific “orientarii sexuale” devine si el demodat, si cam sarac in comparatie cu vocabularul si limbajul specific transgenderismului si a drepturilor persoanelor transgender. Privind transgenderismul am atentionat vreme de multi ani in scrisoarile saptaminale AFR de marti, dar astazi facem o analiza mai aprofundata a fenomenului.
Eurovision 2014
Punctul culminant al transgenderismului a fost Eurovisionul 2014 castigat de “femeia cu barba”, o persoana transgender. Evenimentul a socat intreaga Romanie, cit si alte tari, dar a fost gasit de bun augur de occidentali. Occidentalii au vazut in persoana premiata apogeul unor noi manifestari ale revolutiei sexuale, “progresiste”, dar care, zic ei, nu trebuie criticate, ci intelese, acceptate si dotate cu “drepturi” la fel ca si celelalte manifestari de orientare sexuala.
Transgenderismul dincolo de Ocean
Evenimentul Eurovision 2014 a facut valuri si dincolo de ocean unde, pe 29 mai, publicatia americana Time a publicat, ca articol de fond, un dosar privind anvergura transgenderismului in America. I-a dat un titlu sugestiv: “The Transgender Tipping Point: America’s Next Civil Rights Frontier”. (“Punctul de turnura al transgenderismului: noua frontiera a drepturilor civile in America”) [Articolul poate fi citit aici: http://time.com/135480/transgender-tipping-point/]
Transgenderismul e o ideologie sexuala manifestata in schimbarea intentionata a sexului biologic din femeie in barbat ori din barbat in femeie. Adica inversionarea sexelor. Stiinta si tehnologia postmoderna au dobindit capacitatea de a schimba, prin proceduri medicale, sexul fiintei umane din barbat in femeie si din femeie in barbat. Aceasi intrebare fundamentala, insa, este pusa transgenderismului care a fost pusa si homosexualilor: este transgenderismul innascut, adica o predilectie cu care fiinta umana se naste? Este transgenderismul imprimat in genomul uman? Persoanele care isi schimba sexul afirma ca s-au nascut cu un sex biologic gresit, ca inainte de nastere itele lor biologice s-au incilcit si ca in loc ca “el” sa se nasca “ea”, s-a nascut “el”, si ca in loc ca “ea” sa se nasca “el”, s-a nascut “ea”. Astfel de persoane, ni se spune, nu se simt “comfortabile” in trupul dobindit la nastere si, in mod special, cu sexul cu care au fost inzestrate biologic. In consecinta, cer sa li se modifice trupul si sexul prin proceduri medicale. Unele persoane isi schimba sexul de mai multe ori in viata, nu doar odata. Multi regreta ca si-au schimbat sexul, il schimba din nou, apoi regreta, si schimbarea sexului biologic devine o preocupare permanenta in viata acestor persoane.
Ba mai mult, ni se spune ca si copiii experimenteaza confuzie sexuala de la o varsta tot mai frageda, si ca din aceasta cauza trebuie intelesi si ajutati. In 2006 The New York Times a publicat un articol despre acesti copii, afirmind ca de fapt confuzia lor sexuala e “normala”. Articolul mentiona situatii unde baietii mergeau la scoala in rochite roz, iar fetele tunse si imbracate ca baietii. In sprijinul acestor copii au venit activisti care le promoveaza drepturile,  numite “gender – identity rights” (“drepturile identitatii de gen”). Ca rezulat al activismului lor, unele state americane au adoptat legi care permit adultilor sa-si schimbe sexul in certificatul de nastere chiar daca biologic nu si l-au schimbat. Daca in mintea persoanei respective “ea” se crede “el”, are dreptul sa-si schimbe certificatul de nastere sa reflecte ca nu mai e “ea” ci “el”. Starea aceasta mintala e numita “free to be”, adica “liber/a de a fi” cum el ori ea doreste. Au aparut si cazuri extreme, de exemplu scoli care predau cursuri in “vocabularul neutru” din perspectiva sexului (“gender – neutral vocabulary”), in care obiectele ori lucrurile nu mai sunt identificate dupa gen ori sex. Un exemplu cu totul bizar este incercarea de a elimina cuvintele “pisoi” si “pisica”. [Articolul din New York Times poate fi citit aici: [http://www.nytimes.com/2006/12/02/us/02child.html?ex=1322715600&en=42fbaea5896bcb56&ei=5090&partner=rssuserland&emc=rss&_r=1&]
Hollywood-ul da apa la moara
Media si Hollywood-ul promoveaza cu agresivitate noua maladie transgenderista, asa cum au promovat toate manifestarile bizare ale revolutiei sexuale de pina acuma: casatoriile unisex, casatoriile multiple, casatoriile de grup, normalizarea adulterului, relatiile sexuale intre persoane de acelasi sex, poligamia, avortul, divortul in serie, poliamoria, eutanasia, suicidul asistat. Vedeta transgenderismului american e Laverne Cox, o actrita a showului “Orange is the New Black” (“Portocaliul e noul negru”) O alta vedeta hollywood-iana e Fallon Fox, un barbat care vreme de multi ani a facut lupte, s-a schimbat in femeie, ia doze mari de estrogen si cere sa i se permita sa lupte ca femeie in luptele greco-romane la categoria barbati. Pe linga asta, media mediatizeaza masiv si excesiv persoanele care isi schimba sexul si detin functii ianlte in institutii ori societate. In septembrie 2013 un profesor de teologie si filosofie de la o universitate crestina din California a socat conducerea universitatii anuntind ca s-a transformat in femeie. Universitatea l-a destituit din functie si el/ea a dat universitatea in judecata pentru discriminare. Reactia legislaturii californiene a fost previzibila: a emis o lege care constrange universitatile si scolile sa permita elevilor si studentilor sa foloseasca toaletele care se conformeaza sexului ales de ei, nu sexului lor biologic.
Facebook face la fel
Si Facebook promoveaza transgenderismul. In februarie anul acesta Facebook a listat 50 de optiuni de identitate sexuala din care publicul poate sa aleaga. Sa fie oare 50 de “orientari sexuale”? Confuzia sexuala e, deci, la moda, ceva chic, cool si de dorit, de la copii pina la oameni in varsta. Nu e de mirare ca, dupa un studiu recent emis de Williams Institute din California, in America sunt aproximativ 700.000 de persoane care se identifica ca fiind transgender. Nu toate aceste persoane, insa, si-au schimbat sexul biologic. Multe dintre ele au facut-o, iar restul doar se identifica, in documente oficiale ori in public, ca apartinind sexului biologic opus. Unii dintre ei sunt casatoriti cu persoane de sex opus, au copii si “descopera”, la o varsta inaintata, ca de fapt apartin sexului opus decit celui cu care s-au nascut. Apar stiri bizare despre barbati casatoriti care incep sa se imbrace ca femeile, inclusiv sa poarte sutiene, si despre femei casatorite cu barbati care se imbraca si se comporta ca barbatii.
Consecintele transgenderismului
Transgenderismul, insa, isi are consecintele lui, la fel ca homosexualitatea. Un sondaj de opinie facut recent in America indica ca 41% din persoanele transgender au incercat sa se sinucida. In contrast, tentativa de suicid la persoanele heterosexuale e de noua (9) ori mai mica. Deasemenea, violenta domestica si depresia sunt mult mai ridicate la persoanele transgender.
Mentionam si un studiu longitudinal de 30 de ani publicat in 2011 de Institutul Karolinska din Suedia, facut pe 324 de persoane care si-au schimbat sexul. El denota cu la 10 ani dupa operatie persoanele transgender dovedesc acute dificultati mintale, iar rata suicidului a fost de 20 de ori mai mare decit la persoanele heterosexuale.
[Recomandam articolul The Tidal Wave of Transgenderism (“Valul Transgenderismului) publicat pe 6 iunie in publicatia americana Canon & Culture: Christianity & The Public Square): http://www.canonandculture.com/the-tidal-wave-of-transgenderism/]
Ce zic expertii?
Daca cu nu multi ani in urma “expertii”, adica psihologii si sociologii, erau de comun acord ca transgenderismul e o boala mintala, numarul lor e in scadere. Printre ei se afla Dr. Paul McHugh, care vreme de multi ani a fost seful catedrei de psihiatrie la Johns Hopkins Hospital in Baltimore, Maryland. In anii 60 el si colegii lui au prestat servicii de schimbare a sexului, dar in anii 70 Dr. McHugh a renuntat, afirmind ca persoanele cu inclinatii transgender au nevoie mai degraba de un psihiatru decit de un medic chirurg. Opinia lui McHugh ar trebui sa cintareasca destul de greu avind in vedere onorabila lui varsta de 83 de ani. Transgenderismul e o boala a mintii, zice el, nu o reflectie a unei deformatii biologice cum afirma altii. Media si autoritatile nu fac nicio favoare persoanelor transgender facilitindu-le implinirea fanteziilor lor sexuale, adauga el. Dimpotriva, le agraveaza starea mintala denaturata.
Transgenderismul, spune McHugh, este o simptoma a “confuziei sexuale” a generatiei contemparane. Persoanele transgender, spune el, sufera de “boala prezumtiei”, asa cum sufera multe persoane care “presupun” ca ceea ce au primit din partea naturii nu li se potriveste. Se uita in oglinda si vad o fiinta umana urita, care nu corespunde naturii. Statisticile indica ca transgenderismul e o stare tranzitorie. Pina in 80% dintre copiii ori adolescentii care afirma ca “sufera” de confuzie sexuala, isi revin la normal. Ceilalti 20% ramin inca un mister pentru psihologi. In concluzie, afirma McHugh, persoanele care doresc sa-si schimbe sexul trebuie convinse sa nu o faca. La urma urmelor, spune el, o schimbare de sex este o imposibilitate biologica. Barbatii care isi schimba sexul in femei nu devin femei, ci barbati feminizati, iar femeile femei masculinizate. O astfel de confuzie, zice el, nu poate fi premiza acordarii de drepturi civile unei intregi clase de oameni care doresc sa fie diferiti doar de dragul de a fi diferiti.
Recomandam un articol publicat de Dr. McHugh in Wall Street Journal pe 12 iunie despre tragedia transgenderismului: http://online.wsj.com/articles/paul-mchugh-transgender-surgery-isnt-the-solution-1402615120
Recomandam deasemenea articolul “Nine Things to Know about Transgenderism” (“Noua lucruri care trebuie cunoscute despre transgenderism”) http://thegospelcoalition.org/article/9-things-you-should-know-about-transgenderism
Dar bisericile?
Ramine de vazut ce pozitii vor adopta bisericile si diferitele denominatii religioase privind transgenderismul. Saptamina trecuta baptistii americani afiliati cu Conventia Baptista de Sud au adoptat o rezolutie care deplinge transgenderismul ca o deviatie radicala si inacceptabila de la standardele si moravurile biblice. [Textul rezolutiei poate fi citit aici: http://www.sbc.net/resolutions/2250/on-transgender-identity]
NOUA APARITIE EDITORIALA – RECENZIE
„Un mod de viață” – o nouă apariție editorială la Editura „Provita Media”
Asociația Provita Media propune spre lectură, în această perioadă, volumul „Un mod de viață” (Editura Provita Media 2014; titlul original, ”A Way of Life”). Aflată la ediția a doua, cartea a fost concepută de către Societatea pentru Protecția Copiilor Nenăscuți din Marea Britanie.  Este una dintre cele mai complete descrieri de astăzi a problemelor, fericite și nefericite, cu privire la viața copilului nenăscut. În același timp, ea oferă un model de societate, cum este cel din Irlanda de Nord de astăzi, cu privire la modul în care se pot proteja aceste vieți vulnerabile.
Pentru organizațiile neguvernamentale, care luptă pentru apărarea vieții copilului nenăscut, credem că „Un mod de viață” reprezintă un bun instrument de informare. Pentru reprezentanții Asociației Provita Media, „Un mod de viață” a constituit un model pentru structurarea tematicii lucrării „O viziune asupra vieții” (Provita Media, 2003), o carte despre situația avortului din România.
După cum ni se spune în introducere, Societatea pentru Protecția Copiilor Nenăscuți a publicat acest volum „atât pentru a informa opinia publică, cât și pentru a celebra apărarea valorilor vieții în Irlanda de Nord”. Cartea cuprinde următoarele capitole, atent structurate și dezvoltate: „Realitatea avortului”, „Perspective religioase și filozofice”, „Situația juridică și politică”, „Avortul în lume astăzi”, „Consecințele avortului” și „Afirmarea vieții în toată plinătatea ei”.
Datele și argumentele presărate în volum pot constitui puncte de plecare pentru oricare discuții sau dezbateri, acasă sau în instituțiile publice, despre fenomenul avortului în lumea de astăzi. Un exemplu de noutate în modul de abordare a acestor tematici îl constituie conceperea primului capitol, în care ne este făcută o frumoasă și inspirată prezentare a dezvoltării copilului nenăscut în pântecele mamei sale. Pe de altă parte, autorii ne avertizează cu argumente bine întemeiate, atât din punct de vedere medical, dar și filozofic, religios și moral, cu privire la pericolele avortului, contracepției, eugeniei și eutanasiei.
De asemenea, cartea „detaliază impactul și istoria celor peste 33 de ani de avort legalizat în Marea Britanie și explică faptul că fiecare copil nenăscut, omorât prin avort, este la fel de uman ca noi toți”. „Un mod de viață” arată, deci, opoziția fermă a Irlandei de Nord, de-a lungul a mai multor zeci de ani, la legea care a legalizat avortul în Marea Britanie, în 1967. Această lege, care a avut și are consecințe nefaste neînchipuite în spațiul britanic, nu s-a extins în Irlanda de Nord, tocmai datorită opoziției dârze a legiuitorilor, a liderilor partidelor, a liderilor religioși și a majorității publicului nord-irlandez. Dl Seamus Close, lider al Partidului Alianţa din Irlanda de Nord, afirma pe bună dreptate: „Nici o problemă umană din societate, fie că este în Irlanda de Nord sau în altă parte, nu poate fi soluţionată prin omorârea altei fiinţe umane. Avortul este violent. Avortul este negativ. El se bazează pe principiul periculos că cel mic şi slab este inferior şi că unele fiinţe umane sunt bune de aruncat.” 
Astăzi, Irlanda de Nord a rămas una dintre cele mai sigure zone din lume pentru copiii nenăscuți. Alături de Republica Irlanda, Irlanda de Nord este o regiune sigură și pentru mame. Mortalitatea maternă în aceste zone se menține de ani întregi la unul dintre cele mai scăzute nivele din lume.
Ca țară, avem de multe de învățat din experiența acestei mici regiuni, care a știut și știe cum să-și apere copiii nenăscuți. Autorii ne avertizează că: „O societate care tolerează avorturile are nevoie să menţină un set de standarde duble privitor la umanitatea copiilor nenăscuţi. Dacă mama doreşte copilul, acesta este tratat cu respect şi grijă. În acelaşi timp, un copil destinat avortului este tratat ca un obiect de aruncat.” Ne exprimăm speranța că vom ajunge să conștientizăm, ca societate, acest standard dublu și să dăm prioritate vieții copilului nenăscut. Așa cum se afirmă în această carte: „Drepturile fundamentale, inclusiv dreptul la viaţă, sunt inerente şi derivă din demnitatea fundamentală a persoanei umane şi – în perspectivă creştină –, în definitiv, de la Dumnezeu Creatorul. Aceste drepturi nu sunt oferite de către guverne, ci trebuie recunoscute de către acestea şi protejate prin lege”. Larisa Iftime, Asociatia Provita Media, 0726.679.460; Website: www.provita.ro; E-mail: provitamedia@gmail.com
LANSARE DE CARTE DESPRE ABSTINENTA
Am primit la redactie un anunt important, dar prea tirziu  ca sa-l fi putut publica la timp saptamina trecuta. Il redam oricum pentru ca e important si va recomandam sa cumparati cartea.
Invitatie... Parohia "Sf. Cuv. Antonie cel Mare" din cartierul bucurestean Titan, Str. Jean Steriadi nr. 19/A, sector 3, Bucuresti, va invita sa luati parte la Seara Duhovniceasca, in care va avea loc prezentarea cartii cu tema: "Mii de tineri isi pastreaza astazi fecioria pana la casatorie".  Intalnirea va avea loc in ziua de luni - 16.06.2014, orele 19,00, la biserica mai sus mentionata. Invitatul din cadrul acestei manifestari este domnul Claudiu Balan - Presedintele Asociatiei "Ortodoxia Tinerilor" din Bucuresti.
Dupa cum puteti observa seria intalnirilor duhovnicesti organizate de Parohia noastra continua, cu alti invitati si alte subiecte, mult folositoare noua, tuturor participantilor, care avem ocazia supunerii acestor teme spirituale, unei vii si eficiente dezbateri, prin realizarea si articularea unui dialog sincer, consistent si pertinent... Prin urmare, va asteptam pe toti, cu multa bucurie, la aceste manifestari, organizate, din suflet si cu mult suflet, caci prezenta dumneavoastra ne confera indiciul si ne da raspunsul ca ceea ce organizam este bine venit sau nu... Acest mesaj poate fi transmis mai departe, spre a fi informate si pentru a participa si alte persoane interesate... Doamne ajuta! Cu aleasa pretuire, in numele Comitetului Organizatoric, Stelian Gombos.
DANEMARCA IMNPUNE BISERICILOR SA OFICIEZE “CASATORII” HOMOSEXUALE
Postat de Alianța Familiilor din România la 16/06/2014|3,082 views [http://www.culturavietii.ro/2014/06/16/danemarca-obliga-prin-lege-toate-cultele-sa-oficializeze-casatorii-homosexuale/]
Danemarca a adoptat legislație care obligă bisericile să ofere servicii de „cununie religioasă” cuplurilor de același sex. Sub incidența legii, care datează din 2012, cade doar cultul Luteran, care este biserică de stat în Danemarca. Un detaliu interesant este acela că ministrul de resort din guvernul danez, cel care a supervizat proiectul de lege și l-a susținut împotriva opoziției creștinilor este ateu (sau agnostic, cum este la modă acum să se spună). Așadar, cine discriminează pe cine, cine obligă pe cine – și mai ales, cine nu își respectă promisiunile că nu va încălca niciodată libertatea religioasă a altora? Ați răspuns „lobby-ul homosexual”? Ați răspuns corect. Exact aceasta este dimensiunea onestității și respectului pe care activiștii gay îl au față de creștini: o minciună sinistră, disimulată atent sub cuvintele mari și termenii goi de conținut ai „drepturilor omului”.
Danemarca este prima țară din lume care a legiferat o formă de „parteneriat civil” între persoane de același sex, în 1989. Astăzi, ea continuă să fie în avangarda ideologiei homofile, expunând celor care au ochi de văzut și minte de înțeles întregul plan: distrugerea celor doi stâlpi ai civilizației, Familia și Biserica. Naivii care mai cred că această luptă este despre „drepturile homosexualilor” mai au, oare, nevoie și de alte argumente?
VRETI SA FITI INFORMATI?
Buletinul informativ AFR apare in fiecare Marti si e dedicat mai mult stirilor de ultima ora, iar publicatia AFR online apare in fiecare Joi si e dedicata mai mult comentariilor si opiniilor. Cei care doriti sa primiti saptaminal stiri si comentarii la zi privind valorile si evenimentele legislative, politice si sociale care va afecteaza familiile, atit la nivel national cit si la nivel unional si international, sunteti invitati sa va abonati la buletinul informativ saptaminal AFR. Cum? Inregistrindu-va numele si adresa electronica pe pagina home a sitului nostru electronic www.alianta-familiilor.ro.
FACETI-NE CUNOSCUTI!
Faceti-ne cunoscuti familiilor si prietenilor d-tra. Dati mai departe mesajele noastre si incurajati-i sa se aboneze. Va multumim.  
ANUNTURI 
Cei care doriti sa faceti anunturi prin intermediul AFR privind evenimente legate de familie si valori va rugam sa ni le transmiteti la office@alianta-familiilor.ro.
Alianta Familiilor din Romania
www.alianta-familiilor.ro